Richard Larsson

Sedan 2002 driver jag företaget ArtDust AB. Här får jag utlopp för min energi och kreativitet genom att utveckla egna möbler och hjälpa kunder att förverkliga sina drömmar om god inredning. Det är min dröm som gått i uppfyllelse.

I mitt tidigare liv jobbade jag med marknadsföring och drev en framgångsrik reklambyrå under många år. Men mitt möbelintresse startade dock redan under universitetstiden i Växjö. Jag träffade min kära Britten och beslöt att tillverka den egna bröllopssängen hemma i pappas källare. Det blev den första ”bokhyllesängen” som sett dagens ljus långt före IKEA. Med grön medaljongtapet bakom kuddarna och sexigt dämpat ljus under opalglas i nattduksborden. Sängen blev helt perfekt och vi fick två underbara pojkar, Jens och Andreas. Och nu har vi 5 härliga barnbarn.

artdust_4953

Men reklambyråjobbet tog nog för mycket energi, och en helt vanlig dag kunde jag helt enkelt inte öppna dörren och gå till jobbet. Jag tog slut helt enkelt.

Efter ett par års reflektion och vila bestämde jag mig för att förverkliga en dröm och arbeta med möbler på heltid. 2002 köpte jag snickerimaskiner och började hemma i källaren. Och på den vägen är det, fast sedan 2011 har jag en gammal möbelfabrik med högt i tak, alla maskiner jag behöver och gott om utrymme.

Det roligaste just nu är att få rita och förverkliga unika kundprojekt. Att få dela glädjen med mina kunder när de tycker att det blev bättre än de hade vågat drömma om. Det ger energi till så mycket mer.

Lauris Brakss

Man ska ha tur i livet för att lyckas. Redan 2006 lärde jag känna Lauris från Lettland. Han jobbade då som snickare för en byggmästare jag kände. Men jag visste att han var utbildad möbelsnickare, så jag lånade honom till en stilmöbel jag hade ritat. Superbra!!!

Vi tappade därefter kontakten, men 2013 knackade han på och frågade om han fick bli möbelsnickare hos mig. Trots dålig ekonomi, så sa jag ja! Ett av mina bästa beslut!

Lauris är inte bara en första klassens möbelsnickare. Han är en veritabel fena på sprutlackering, verktygstillverkning och genomtänkta produktionsplaner. Dessutom designar han egna möbler.

En liten udda detalj är att vi har samma födelsedatum och en till är att Lauris i sin ungdom var juniormästare i Slalom.

lauris