Kwai

Matbord i solid ask. Namnet kommer från filmen (Bron över floden Kwai) och det uttrycksfulla fackverket som stabiliserar benen.

 

Mått och steg

Vitoljad ask

Skivans tjocklek 35 mm

Höjd 75 cm

Bredd 91.5 cm

Längd 3,0 m

Tillverkas på beställning

 

 

Yta

Jag använder Osmo vitolja, som behåller askens naturliga ådring under det vita pigmentet. Det ger en otroligt vacker yta som tål både kaffe och rödvin.

 

Historia

Äntligen skulle vi bygga om i sommarstugan och det innebar rivning av väggen mellan vardagsrummet och köket. Nu skulle vi inte behöva ha två matplatser längre. Men det gick ju en trappa upp till övervåningen som gjorde utrymmet under lite smalt så ett normalt matbord skulle inte få plats.  Fram med pennan!

Vi hade givetvis krav på bordet; vackert, stabilt, smalt, inga ben i vägen, plats till minst 14 personer och kanske möjlighet till förlängning. Så kom KWAI till. I vårt utförande blev det 3 m långt och 90 cm brett. Men om du är intresserad, så väljer du givetvis dina egna mått.
Som förlängning har jag bestämt att det blir ett slagbord som kan stå undanställt som ett sidebord mot en vägg när det inte används. Men det finns ännu så länge bara på ritbordet.

 

Pris

Tillverkas på beställning.
Pris efter överenskommelse och måttbestämning

 

 

Kontakt >

Dela produkt:

  • Categories:
  • Dela produkt: